Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

söndag 22 juni 2014

Utekök/diskbänk






Förutom att vi har fortsatt i badrummet har jag gjort iordning vår diskbänk som vi använt hittills på somrarna när vi är i huset. Den var inte så rolig tidigare men fyllde sin funktion.


Tidigare

 Men nu kände jag att jag ville fixa till den lite, det blir mycket roligare att diska och stå och göra iordning mat då. Några brädor som fanns liggandes och en spetsgardin det kan göra susen det. Ett överblivet armeringsnät som jag najat ihop fick bli vägg till "uteköket", på nätet ska humle och luktärter få klättra. 





Jag ställde även iordning så vi kan tvätta av händerna så behöver vi inte göra det från en slang i pannrummet. Snart ska vi förhoppningsvis ha en toalett där vi då har ett handfat att använda.



Kram Renée




Grilltider

Som ny




Jag fixade till vår kolhink igår. För många år sedan hade jag gjort den fin tyckte jag men nu passar den inte alls mot vårt hus.


Tidigare utseende 


En sprayburk med vit färg så blev hinken mycket bättre. Nu kan vi ha den synligt ute, det är en 
jättebra hink till grillkol eftersom man kan ha den ute hela sommaren utan att behöva bära påsen ut och in varje gång det ska grillas och det blir några gånger per säsong.




Kram Renée



tisdag 17 juni 2014

Underbart doftande!





Idag var jag i inlandet i mitt jobb och på väg hem fick jag syn på dessa underbara liljekonvaljer i skogen så jag stannade till och plockade denna rejäla bukett. Nu doftar det fantastisk i vårt 
vardagsrum. Liljekonvaljer är en av mina absoluta favoriter på doftande blommor. 

Igår var jag och inhandlade en hel del blommor och örter som jag planterade vid uteplatsen som jag håller på att göra iordning.  Jag har lite till att fixa där men det kommer att bli ett mysigt hörn att sitta och äta och vila mellan varven vi jobbar. I år blir det mest bara blommor vid uteplatsen men i fjol var jag duktig och sådde en hel del chili som jag hade i vårt solhörn och de stortrivdes trots att vi inte har något växthus. Här är lite bilder på fjolårets odling.










Kram Renée


söndag 15 juni 2014

Badrummet målat





I helgen har vi fått en hel del gjort, sambon har gjort klart fönstersmygarna på övervåningen och jag har målat klart de tre varven i badrummet på panelen. Tidigare i veckan tog vi med en hel drös med färgprover för att se vilken kulör vi skulle ha och vi valde en kulör som heter Stensopp. Den här gången valde vi att att måla med en modern färg när vi är osäker på hur MDF och linoljefärg fungerar ihop men även för att ha en vattenavvisande färg. Nu närmar det sig till vi kan börja sätta upp resten an skåpen, porslinet och duschväggen men innan dess ska vi skaffa taklist som ska målas innan den sätts upp.

Förutom detta har jag börjat göra iordning lite vid vår tillfälliga uteplats. Med spillbitar av armeringsnät, humle och lite annat smått och gått vill jag få en uteplats med mer rumkänsla. Bilder kommer sen.


Kram Renée



söndag 8 juni 2014

Vilken härlig pingsthelg.......




.....det har varit här uppe i norr i alla fall. Lördagen var mulet men fredag och söndag har det varit kanonväder och från sandstranden har det hörts barnskratt. Nu känns det som sommaren har kommit på allvar. Vi har också hunnit sätta upp alla panelskivor i badrummet. Av totalt 24 skivor var det bara tre  som vi varken behövde mäta och borra ut hål för elkabel, eluttag eller klyva där det var hörn ( som inte alltid var raka heller)  men nu är det gjort.






Kram Renée



fredag 6 juni 2014

Panelskivor uppåt väggarna




Idag har det firats vår nationaldag av många, vi firade med att äta den norrländska delikatessen surströmming till middag ute på "altanen". Men det största var ändå att vi fick börja sätta upp panelskivor i badrummet efter att ha röjt ur det. Det kommer att bli så bra det här efter att få på lite färg så. 





Ha en fortsatt härlig nationaldag.

Kram Renée 





onsdag 4 juni 2014

Trädgårdsritning






Igår var jag på min andra lektion i trädgårdsdesign. Det mesta har varit teori och är väldigt intressant jag har lärt mig mycket om saker jag aldrig tänkt på. Jag har så smått börjat rita upp grunden på tomten med boningshuset och de byggnader som ska tillkomma, växthus, friggebod och carport med tillhörande förråd. Nu kommer det roliga men det svåraste också, val och placering av träd, buskar och perenner. Jag är glad att jag anmälde mig till den här kursen.


Kram Renée