Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

torsdag 30 oktober 2014

Redo för tapetsering





Nu trängs mycket i mitten av köket så att målaren ska kunna tapetsera i köket och kammaren. I måndags var han och spacklade det sista och nästa vecka så ska äntligen tapeterna komma upp på nedervåningen. Jag är så förväntansfull, ungefär som barn väntar in julaftonen. 






Kammaren är tömd och redo för tapetsering.



Kram Renée





torsdag 23 oktober 2014

Förvandlingen




Före

Det har hänt en del sedan vi tog oss an huset hösten 2008 bland annat så står huset på en helt ny plats.  Det är kul att se tillbaka på hur huset såg ut tidigare och vilken förvandling huset har genomgått, det har tagit en väldigt lång tid att bygga upp och med facit i hand trodde vi aldrig att det skulle ta sådan lång tid men absolut inget vi ångrat. Det har varit en tuff men fantastisk resa och allt man lärt sig och intresset för byggnadsvård har växt sig allt starkare trots att vi ändå alltid gillat den gamla stilen. Visst skulle vi nog gjort både en och annan sak annorlunda om vi skulle göra om samma sak idag men det är inga större förändringar. 

Det viktigaste av allt är all hjälp vi fått från både släkt och vänner, utan deras hjälp har vi nog aldrig orkat göra allt detta själva. Vi är lyckligt lottade som har alla dessa människor i vår närhet.

Det här är tyvärr de enda bilder som finns kvar från hur huset såg ut tidigare, miss av oss att glömma spara ner bilderna innan de raderades bort från kameran. Hoppas ni har överseende med den dåliga bildkvaliteten. Bilderna är från nedervåningen och var det enda som var inrett. Här kommer lite före- och efter-bilder.


Efter




Hallen före


Hall.....efter






De nyare hallbilderna är dock drygt ett år gamla så de är inte riktigt up to date.


Kök.....före


Kök......efter

Kök....före

Kök....efter

Kök.....före

Kök....efter

Kammare......före

Eftersom det inte fanns någon toalett i huset har kammaren fått bli både ett litet sovrum och badrum.


Kammare/sovrum....efter

Kammare/badrum...efter






 Kram Renée

måndag 20 oktober 2014

Snart dags för tapetsering




I helgen har sambon satt upp de sista dörrfodren i köket och taklisten inne i kammaren. Jag har målat sista varvet på fodren runt fönster och dörrar i köket och ska måla ett sista varv på taklisten i kammaren sen kan målaren komma och tapetsera i köket och kammaren. Gissa om man har längtat till detta. Då är alla väggar helt klara på nedervåningen.






Kram Renée




fredag 17 oktober 2014

Taklister




Förra helgen satte sambon upp taklisterna i köket vilket han gjorde riktigt bra. I köket var det hela sexton hörn att gera. Nu i helgen ska taklisterna sättas upp i kammaren, innanför köket sen är det klart för målaren att komma och tapetsera. Tapetseringen lejer vi bort så att vi får fortsätta med annat. För målaren tar det väl kanske en halv dag, om ens det, att tapetsera dessa rum medan för vår del skulle det väl ta en hel vecka att få upp tapeterna. 





Kram Renée




lördag 11 oktober 2014

Äntligen fredag




Det är så skönt med fredag då man har hela helgen framför sig. I helgen ska vi börja med att sätta upp taklisterna på nedervåningen så att målaren sedan kan tapetsera i kammaren och i köket. Jag gjorde en höstuppsättning idag också med krysantemum och det mesta av det andra har jag plockat ute i naturen. Hösten är så vacker med alla fina färger. 


Kram Renée


söndag 5 oktober 2014

Måla måla måla




I helgen har det varit mycket målning för min del. Idag har jag målat klart sista varvet dörrfodren som fått vänta medan vi höll på med golvläggningen uppe. Så snart de har torkat kan vi sätta dit dörrfodren på nedervåningen och även taklisterna nere ska börja sättas upp. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan målaren kan komma och tapetsera köket och kammaren, som jag sett fram emot att få upp tapeterna. Nu blir det att slappa i soffan en stund innan man gör sig redo för en ny vecka.



Kram Renée


lördag 4 oktober 2014

Tvättstugan nästan klar




Nu har vi installerat tvättmaskinen och torktumlaren i tvättdelen i badrummet. Känns skönt att badrummet börjar vara helt klart. Har målat sista varvet på dörrsmygen också. Även fönstret i kammaren och i trappen är nu färdigmålade, så fort färgen är riktigt torr blir det att sätta in innerfönstren för nu börjar det vara kallt ute.



Just det, vi har även skruvat fast stoppklossen för toalettlocket och den blev riktigt bra. För övrigt är det helt fantastiskt att vi kan använda toaletten inne så slipper man gå på utedasset nu när det är så kallt ute, annars kommer jag att använda utedasset ändå på sommaren för jag tycker det är rätt mysigt att sitta och se ut i naturen.









Kram Renée