Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

söndag 19 april 2015

Hallgolvet färdigmålat





Har målat det sista på hallgolvet idag så nu är det helt klart. 

Allt sammans är målat i linoljefärg, den ljusa botten är målat i 1,5% grön umbra, den breda frisen är också vit bruten med grön umbra, vet tyvärr inte mängden på den. Till sist har jag målat den smala linjen i Caput mortum som vi hade kvar sedan skafferigolvet målades. 



Det var lite besvärligt att måla den smala linjen, som jag målade på fri hand, då golvet är väldigt ojämnt med diverse skåror och springor men jag måste säga att resultatet ändå blev förvånansvärt bra trots allt.



Sambon satte in golvsocklarna i veckan och vilken skillnad det blir när springorna från golvet utmed väggarna försvinner. Det blir så tydligt i färdigställandet när socklarna kommer på plats. I helgen har han även satt golvsocklarna i köket och i kammaren så nu är alla golvsocklar klara på hela nedervåningen. Bild kommer vid senare tillfälle i dessa rum då det just nu är ett större kaos där.


Kram Renée

1 kommentar:

  1. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

    SvaraRadera